Belépés

A Gazda Polgári Társulás 2016. október 14-től akkreditált borismereti tanfolyamot indít.

Helyszín: Stredná odborná škola - Szakközépiskola, 946 36 Karva 138 (Kravany nad Dunajom)

Oktatás időpontja: péntekenként 17.oo – 21.oo óra között

Időtartam: 7 hét

A tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgával zárul.

Együttműködő partnerünk: Hollandi Gábor Head Sommelier, EXEREM Kft.

Az oktatók jeles magyarországi szakelőadók. A tanfolyam ára 360 €, amely tartalmazza az oktatási díjat, a kóstolandó borokat, italokat, látogatást a Törley Pezsgőgyárba, valamint az oktatási segédjegyzetet és vizsgadíjat.

A tanfolyam indításának feltétele: 20 fős létszám (maximum 30 fő).

Jelentkezési határidő: 2016. október 12. – kérjük az érdeklődőket az alább megadott mail címen jelentkezzenek be:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A tanfolyamra jelentkezők a tandíj felének (180 €) befizetésével regisztráltathatják magukat.

OTP Banka IBAN: SK20 5200 0000 0000 1471 3335     SWIFT: OTPBSKBX

A variabilis szám : születesi dátum

+ a megjegyzésekbe kérjük feltüntetni a jelentkező nevét

Bővebb információ kérhető a következő email címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

illetve Varga Péter - Gazda PT elnökétől a következő tel. számon: +421918637288

Az Agrárfórumon, amelyet főszervezőként a Magyar Nemzeti Kereskedőház dunaszerdahelyi irodája és Gazda Polgári Társulás gondolt ki, valamint társszervezőként a Szlovák Agrárkamarával és a Szlovákiai Fiatal Gazdák Szövetségével valósított meg, elsősorban a fiatal gazdáknak nyújtandó támogatásokat járta körbe.
Az ünnepélyes megnyitóbeszédet követően, amelyet Varga Pétertől, a Gazda Polgári Társulás elnökétől hallhattunk, Mészáros Ágnes mutatta be azokat a szükséges lépéseket, amelyek egy mezőgazdasági vállalkozás indításához szükségesek és amelyek a „Fiatal gazda” támogatási programban való részvétel feltételei. Ez a lehetőség azon 40. életévüket még be nem töltött fiatalokon próbál meg segíteni, akik agrártevékenységből szeretnének megélni.
A folytatásban Pém Bálint, a Szlovákiai Fiatal Gazdák Szövetségének elnöke még közelebb hozta ezen program részleteit, amely két ágazatra összpontosít, mégpedig a speciálisnövény-termesztésre és az állattenyésztésre. A szakembertől sok hasznos információt kaptak a résztvevők, akik száma megközelítette a százat és az ülésterem csaknem szűknek bizonyult az érdeklődés nagysága miatt. A pályázatot egyébként március 8-ig adhatják be a vállalkozni vágyók, de addig még igazolások sokaságát kell beszerezniük.
A szünetet követően Jakubčíková Anna az állattenyésztési termékek értékesítési feltételeit vázolta, majd a Csicsay Péter a speciális növénytermesztés témakörét világította meg gyakorlati szempontból.
Bödők Károly, a Magyar Nemzeti Kereskedőház dunaszerdahelyi irodájának vezetője az általuk az értékesítésben nyújtott segítő szerepet vázolta, majd pedig Mészáros Győző a felvidéki mezőgazdasági helyzetet elemezte. A zárást Patasi Ilona, a Szlovák Agrárkamara elnöke biztosította, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy számban megjelentek az érdeklődők az agrárfórumon. ( forrás: www.dunaszerdahelyi.sk )

M E G H Í V Ó

 Gazda Polgári Társulás közgyűlésére és szakmai fórumára

  Időpont: 2015. december  10. (csütörtök) - 16:00

Helyszín: Gúta  - Leonor szálló

M E G H Í V Ó

 A Hungarikum és a Felvidék magyar értékei 

 A Gazda Polgári Társulás által megrendezésre kerülő konferenciára

Magyarország Földművelésügyi Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő, Zrt.

támogatásával

Hasznos linkek